• Wpisów: 136
  • Średnio co: 20 dni
  • Ostatni wpis: 3 lata temu, 19:47
  • Licznik odwiedzin: 31 245 / 2864 dni
 
mb858
 

P6130370.JPG

Byłam głodna, a nawet bardzo, głównie za Waszą sprawą :) Potrzebowałam czegoś w miarę szybkiego, smacznego...koniecznie z mięsem, ale i z warzywami :)
Z pomocą przyszedł mi Jamie i jego włoska wyprawa!
P6130371.JPG

Schab kroimy na grubsze kawałki, po to, żeby móc w środku zrobić kieszonkę. A robimy ją zwyczajnie wkładając nóż i krojąc jak bułkę, oczywiście nie może dojść do przekrojenia  z każdej z możliwych stron, otwór musi być nie wielki, a wkładamy do niego listek szłwii(opcjonalnie)i pancettę, czyli cieniutko pokrojony plasterek włoskiego boczku. Posypujemy solą i pieprzem, lekko rozbijamy pięścią. Smażymy na klarowanym maśle, do zrumienienia, w razie potrzeby podlewamy odrobiną wody, żeby mięso doszło. Młode marchewki obrałam, przekroiłam na połówki i posoliłam, czerwoną  cebulę pokroiłam na plastry i posypałam brązowym cukrem, żeby się obtoczyła lepką glazurą. Pieczemy, tak ok 20 min. Mięso nie przypomina w niczym naszego schabowego, nie jest tłuste, a cudownie soczyste i przesiąknięte mocnymi aromatami, a warzywa uzupełniają to danie nie tylko o bogate składniki, ale chyba głównie o smak i przyjemny wygląd :)


P6130372.JPG


P6130373.JPG

Nie możesz dodać komentarza.

  Wyświetlanie: od najstarszego | od najnowszego